5 manieren om efficiënt te verwarmen

Verwarming tip besparen

Een grote kostenpost in ieder huishouden is en blijft de verwarming. Wist u echter al dat u door gericht te verwarmen aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening? Maak gebruik van deze handige tips van Kwieq en bespaar per jaar tot maar liefst honderden euro’s op uw energierekening.

Tip 1: CV niet inschakelen voor november

Onze eerste tip is het niet inschakelen van uw CV voor de maand november. Met andere woorden: wanneer het buiten koud begint te worden, hoeft dit voor u niet direct te betekenen dat u uw CV-installatie op hoeft te starten. Gebruik hiervoor simpelweg de volgende basisregels: verwarm in de ochtend uw keuken kort en schakel in de avond de verwarming in uw keuken en woonkamer in voor enkele uren. Indien u de complete CV-installatie zou inschakelen, zou dit veel gaan kosten, terwijl het lang duurt voor uw kamers verwarmd zijn. Gebruik voor het verwarmen daarom gewoon een verplaatsbare kachel, zodat u gericht verwarmt.

Tip 2: CV niet hoger zetten bij flinke kou

Is het buiten ongewoon koud, dan raden we u echter aan om uw CV niet hoger te gaan zetten. Hiermee bespaart u namelijk flink op uw energiekosten. Ook hier kunt u het systeem van gericht verwarmen gebruiken. Verwarm de kamers die u gebruikt extra met een verplaatsbare kachel.

Tip 3: CV niet inschakelen voor kort verwarmen

Bent u slechts een uur thuis en wilt u uw kamer even goed verwarmen? Doe dit dan niet met behulp van uw CV-installatie, maar met een verplaatsbare kachel of petroleumkachel. U kunt uw kamer al in vijf minuten volledig verwarmen, waardoor u weinig tijd en geld kwijt bent, maar uw woning perfect wordt verwarmd.

Tip 4: CV lager zetten in de winter

dit klinkt onlogisch, want waarom zou u uw CV uitgerekend lager zetten in de winter? Dit is echter een handige tip, omdat u op deze manier vanaf het begin gewend raakt aan de koudere temperaturen. Het gaat allemaal om de gevoelstemperatuur in huis en deze kunt u voor uzelf beïnvloeden. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten en zult u merken dat u het ook buiten minder koud gaat hebben. Heeft u het desondanks toch koud, dan kunt u met de verplaatsbare kachel bijverwarmen in de kamer waar u op dat moment gebruik van maakt.

Tip 5: CV uitschakelen voor eind maart

Het aanbreken van de lente betekent voor u automatisch dat u uw CV uit kunt schakelen. De temperatuur stijgt buiten ook en dit heeft effect voor de temperatuur in uw huis. Wat u kunt doen wanneer het ’s ochtends of ’s avonds koud begint te worden, is gebruik maken van uw verplaatsbare kachel. Hiermee kunt u de door u gebruikte kamers extra gericht verwarmen in een korte tijd.

1 reactie

  1. Enige tijd geleden heb ik in mijn huis een klokthermostaat laten plaatsen, zo hoef ik het niet meer met de hand te bedienen. Als ik het huis verlaat of als ik op bed ga springt de verwarming vanzelf uit ,en of aan als ik thuis kom of uit bed kom . En het bespaart mij ook veel meer dan een handmatige thermostaat in huis.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *