Objecten op of tegen de verwarming plaatsen: is het gevaarlijk?

Objecten op of tegen de verwarming gevaarlijk

Veel mensen plaatsen natte kleren op de verwarming of hebben de bank tegen de verwarming aanstaan. Onze vakmannen krijgen dikwijls de vraag of zoiets nou gevaarlijk kan zijn. Daarom geeft Kwieq u hier het antwoord op al uw vragen betreffende de brandveiligheid van een CV verwarming.

Ontbrandingsdrempel

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: een goed functionerende CV verwarming kan geen brand veroorzaken. De verwarming houdt namelijk rekening met een ontbrandingsdrempel die nooit overschreden kan worden. In sterke uitzonderingen kan dit wel, maar dan werkt de CV ketel niet meer naar behoren. U merkt dat uw CV ketel niet meer goed werkt wanneer het te allen tijde extreem heet is in huis. In dit geval dient u zo spoedig mogelijk een vakman langs te laten komen.

Gaskachel

Heeft u echter een gaskachel, dan is de kans groter dat hierop geplaatste kledingstukken in vlammen op kunnen gaan. Een hete radiator in combinatie met licht ontvlambare kledingstukken is iets wat Kwieq u dan ook absoluut niet aanraadt. Wilt u uw kleding toch laten drogen door gebruik te maken van een gaskachel, dan kunt u er het beste voor zorgen dat deze een gemiddelde warmte heeft. Maak gebruik van warmtegraad 3 in plaats van 5.

Extra tips

In zijn algemeenheid kunnen we u overigens aanraden het zekere voor het onzekere te nemen. Verlaat nooit uw huis terwijl u kleding op een hete kachel heeft liggen of uw bank tegen de verwarming heeft staan. Uw bank kunt u sowieso beter niet tegen de verwarming aanzetten, want zo wordt uw kamer minder goed verwarmt doordat uw bank alle warmte op zal nemen. Het gevolg? Hogere stookkosten voor een lager resultaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *