Voordelen van een thermostaatkraan

Thermostaatkraan

Een manier om water op een exact door u ingestelde temperatuur te houden, is door gebruik te maken van een thermostaatkraan. Deze kan uw water en kamertemperatuur op een perfecte wijze voor u regelen. Kwieq vertelt u meer over de voordelen van thermostaatkranen.

Over de thermostaatkraan

U kunt thermostaatkranen op de radiatoren in uw woning installeren. Dergelijke kranen hebben een sensor waarmee de temperatuur in de kamer wordt gemeten. Indien deze lager is dan de temperatuur waarop uw thermostaat staat ingesteld, regelt de kraan zelf de watertoevoer waardoor de verwarming radiator zelf de gewenste temperatuur zal bereiken. U kunt deze kranen ook gebruiken voor het op temperatuur houden van het douche- en kraanwater. Dit levert u de hieronder beschreven voordelen op.

Constante temperatuur

Maakt u gebruik van een thermostaatkraan tijdens het douchen, dan kunt u de kraan van de douche perfect enkele minuten uitzetten. Wanneer u deze weer inschakelt, zult u merken dat de douche precies op dezelfde temperatuur kan blijven lopen. Thermostaatkranen zorgen er dus voor dat de temperatuur die staat ingesteld, behouden blijft.

Extra veiligheid

Daarnaast zorgen deze kranen voor extra veiligheid bij u in huis. Doordat de temperatuur in huis continu gelijk blijft, zal er nooit een verbranding plaatsvinden door een plotselinge schommeling van de temperatuur.

Geld besparen

U bespaart er tot slot ook nog eens veel water mee en energie. Dit heeft als gevolg dat een thermostaatkraan zichzelf al snel voor u terug zal betalen. Het verschil ziet u iedere maand weer terug in uw energierekening!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *